Nova kurilna sezona

Ogrevanje na peleteVedno znova se pred kurilno sezono postavljajo vprašanja s katerim energentom stopiti v zimo? Je že stara peč dotrajana ali še dobro deluje?  Kako hitro se povrne morebitna investicija? Bodo tudi peleti čez čas pridobili na ceni? V kolikor ne dobimo več plastne odgovore na naše pomisleke, toliko težje sprejmemo odločitev.

Vseeno koliko strokovnega čtiva preberemo, koliko raznih primerjav analiziramo, moramo priznati da so peči na pelete resna opcija, ki nas prav lahko prepriča, da se bomo v naslednjem obdobju ogrevali z njimi. V kolikor se sprijaznimo z občasnim čiščenjem pepela in skrbjo, da bo zalogovnik pelet vedno poln odločitev, da bo peč na pelete stala v naši kurilnici ali stanovanju ni več daleč.

Dejstvo, da je nakup in predelava kurilnice na peči na pelete vsaj polovico leta subvencionirana s strani slovenskega eko sklada tudi pripomore k naši pozitivni odločitvi. Ampak vseeno kaj pa če …..

Kaj vse bo prinesla prihodnost nihče natančno ne ve. Medtem se danes uporabniki peči na pelete ogrevajo bistveno ceneje in to za cenovno sprejemljivo investicijo. Inovativnih tehnologij za še cenejše ogrevanje pa tako hitro še kar ni na vidiku morda pa bodo čez nekaj let.

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.